Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın merdivenleri strüktürlırken genliği konutlarda 80cm, topluma belirtik konstrüksiyonlarda 120cm, şiddetli katlı büro binalarında 90cm genliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları vâsiliği 180cm’den az olmamalıdır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın muayyen bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Bu nedenle yangın kaynaklı gönül kayıpları evetşanmaya devam etmekte ve bu hâl yangın merdiveni imalatı muhtevain gereken özenin gösterilmesi gerektiğini kanıtlamaktadır. 

Yangın merdivenleri insanoğluın yangın oluştuğu anda hızlı ve zahmetsiz bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlayan bir anahtartır. Yangın simultane yangın kaçış holüne harbi açılan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

 Bir konstrüksiyonda yahut katlarında kâin her kullanıcı için, başka kullanıcıların yararlanmaında olan odalardan veya mekânlardan kullanımda olmak zorunda lafınmaksızın, bir çıkışa veya çıkışlara aracısız ulaşım esenlanması gerekir.

 Yangın merdivenleri içeriden yahut haricen kuruluşlabilmektedir. Dışardan yapılan merdivenler daha az maliyeti ve zemin kaybının daha azca olmasından dolayı henüz çok tercih edilmektedir.

Profesyonel bir mimar yahut yangın emniyetliği mütehassısından destek alarak, ihtiyaçlarınıza ve lokal düzenlemelere usturuplu bir yangın merdiveni sistemi kurabilirsiniz. Katlanabilir Yangın Merdiveni

Yangın merdivenine giriş ile ön sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en ırak kaçış mesafesi ve kullanıcı gaileü kök cebinır.

İnsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar aracılığıyla güvenli ve birinci sınıf şekilde üretilmesi halinde hayati bir çalışmalevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı denetçiünde yapım edilmelidir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; bitirme sayısı 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde üs olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Göksu Kapı olarak Yangın Yangın Merdiveni Kapısı Kapısı imalat sürecinde en kaliteli mekanizmaları kullanarak kapının monte edildiği projeyi güvenli ve katkısızlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Kaçış yolları, bir mimarinın herhangi bir noktasından bucak seviyesindeki caddeye derece olan devamlı ve engellenmemiş yolun kâffesidır. Kaçış yolları kapsamına;

Yangın Çıkış Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya evgin bir durumda insanların yavaş bir itmesi ile dâhilen hariçya güzel açılmaktadır.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Report this wiki page